последни објави


Друштво на притаени математичари

Членовите на ова друштво се собираа секој петок во фискултурната сала на училиштето „Јан Амус Самозапалениот“ во 19 часот попладне. Почнуваа со читање за примарните броеви. Потоа преминуваа на безграничното повторување на децималите. Правеа пауза само еднаш. На паузата бројките се одмораа на дното на чашките од кои вежбачите пиеја штогоде.

Трансплантација на срце...

Сè околу мене

Има тенденција

Да ја навлече на себе маската ала црна дупка, протон

U turn - Симптомите на разбирањето

Поминува времето на збунетост

Го познаваш по опсесивно-компулсивните пореметувања

Доаѓа времето на тонење

Го препознаваш по нискиот притисок

Трета димензија на дупката

Дедо ми ми раскажуваше дека Новиот Светски Поредок не можел да се спроведе поради една шупа во северноркорејското село РУПА. Имено, шупата се викала Рупа. Кога дошло времето да сефрли нуклеарниот отпад во РУПАТА, Лекторите не можеле да се договорат дали да ја преведат како дупка, што во превод би значело ДУПКА..

Спа-центар за антитероризам

Тежок е животот ако работиш во антитерористичка единица за деактивирање на бомби. Животот ти поминува во постојан стрес и нервоза. Не смееш да правиш грешки. Осуден си да бидеш безгрешен во моментот кога треба да се спојат црвената и плавата жичка, а притоа да не ти се затресе раката, да не ти затрепери срцето поради плацебото на стравот.

за авторот


Будимка Поповска Маркова

Триидентитетска биографија:

Будимка, Макрина, Галијана

Повеќе


најчитано


објавени книги

Повеќе

фото на денот


Повеќе

Видео


Успешно испративте порака.

Успешно оставивте коментар.